Otvaranje izložbe radova učenika škole crtanja i slikanja

Četvrtak 15. jun 2017. godine u 19 h održano je otvaranje izložbe radova učenika škole crtanja i slikanja u galeriji Centra za kulturu “Sava Dečanac”.

Škola crtanja i slikanja je organizovana kao deo realizacije projekta “Razvoj civilnog društva u opštini Leposavić” uz podršku organizacija Innovate u saradnji sa Slovak Aid i Slovak Foeign Policy Association. Ideja je zamišljena da se pruži mogućnost deci, koja pohađaju osnovnu i srednju školu, da kroz tri meseca besplatno usavršavaju svoje veštine crtanja i slikanja. Deca su vredno radila i bila su vrlo kreativna tako da smo bili u prilici da vidimo postignute rezultate. Veoma smo ponosni i zahvalni deci na postignutim rezultatima pa se nadamo da će ova znanja i veštine koristiti u daljem obrazovanju.

Dva bitna događaja obeležila su ovu školu. Prvi je učešće učenika na 17. Dečijoj smotri folklora, gde su se takmičila deca sa celog Kosova i Metohije u Banjskoj. Tu su se kroz likovne radove tri naše učenice predstavljale i naša učenica Anđela Miletić je ubedljivo odnela prvo mesto. To je veliki uspeh za Anđelu a svakako i za školu crtanja i slikanja koja postoji samo tri meseca.

Drugi bitan događaj je Dan slikanja na otvorenom. U porti crkve Svetog Vasilija Ostroškog deca su slikala, crtala i družila se. Učešće u radu uzela su i ostala deca koja su želela da se na kreativan način izraze.

Kroz sve ove aktivnosti primećujemo da u opštini Leposavić itekako ima mladih ljudi, talenata koji su spremni da rade na sebi, pokažu i usavršavaju svoje ličnosti, samo ih treba čuti, ohrabriti, dati podršku i oni će nam uzvratiti mnogo više nego što možemo da pretpostavimo. A jedan od načina je ova izložba, HVALA IM. A hvala i smim ljudima i donatorima koji su pomogli da se ovaj projekat održi.

U znak zahvalnosti dodelili smo zahvalnice svima koji su doprineli da se škola crtanja i slikanja realizuje i naravno samim polaznicima.

Za doprinos školi crtanja i slikanja:

 1. Marko Marjanović – direktor nevladine organizacije Innovate
 2. Andrea Garaiova – predstavnik organizacija Slovak Aid
 3. Mirjana Barać – direktor Osnovne škole “Leposavić”
 4. Slađan Radović – direktor Srednje škole “Nikola Tesla”
 5. Mirko Biševac – direktor Centra za kulturu “Sava Dečanac”
 6. Đorđe Lakušić – direktor KUD-a “Kopaonik”

Polaznicima škole crtanja i slikanja:

 1. Aleksa Prljić
 2. Anastasija Mihajlović
 3. Anđela Mihajlović
 4. Anđela Miletić
 5. Andrea Balović
 6. Andrija Petrović
 7. Anja Aleksandrović
 8. Azra Emini
 9. Vuk Simić
 10. Vukan Milosavljević
 11. Danka Simović
 12. Jana Simić
 13. Lola Đelošević
 14. Marta Miladinović
 15. Nikola Savić
 16. Teodora Milosavljević
 17. Lidija Radomirović