Početak implementacije projekta ASED – Innovate

Pored finansijske podrške za realizaciju svojih projektnih ideja, članovi nevladinih organizacija “Action for Social and Economic Development” – ASED i “Youth Cultural Center” iz Leposavića pod pokroviteljstvom Institut-a Innovate, su od 24. septembra 2016. počeli realizaciju sveobuhvatnog programa za izgradnju kapaciteta koji se sastoji od :

  • 15 dana obuke u veštinama koje su neophodne za uspešno vođenje organizacije civilnog društva, kao što su: razvoj projekata i pisanja predloga, prikupljanje sredstava, upravljanje projektnim ciklusom, finansijskog upravljanja, istraživanje politika i razvoj politika, zagovaranje, vidljivost i umrežavanje sposobnosti, građanska i manjinska prava, funkcionisanje centralnih i lokalnih javnih ustanova, EU institucija i vrednosti, i drugih ..
  • Individualno mentorisanje organizacije prilagođeno potrebama organizacije /inicijative i zahtevima projekta tokom celog perioda implementacije
  • Umrežavanje sa sličnim organizacijama civilnog društva sa Kosova
  • Sastanci sa predstavnicima lokalnih i centralnih institucija na Kosovu

Sve aktivnosti služe da bi se olakšalo uspešno sprovođenje projektnih ideja finansiranim ovim grantom. Nevladine organizacije koje učestvuju u programu (ASED I YCC) će prisustvom u svim aktivnostima, primenjivati stečena znanja i garantovati realizaciju svojih projekata.